Αριστερόγραφο Νο 18

  • Ενός λεπτού σιγή στα πολλά χρόνια φλυαρίας χρειάζεται σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευση που αυθαδιάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και «φορτώνουν» τις αμαρτίες των παρελθόντων ετών στην τωρινή κυβέρνηση. Ψώνια της τηλεόρασης, πρόσωπα καταγέλαστα, αναξιοπαθούντες με ανήκεστο βλάβη που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι προέρχονται από παρθενογένεση!
  • Εκπληρώνει τις δεσμεύσεις, παίρνει θετικά σχόλια από τους δανειστές η κυβέρνηση και αντιστρέφεται σιγά – σιγά το κλίμα. Στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων οικονομολόγων, οι επενδύσεις στη χώρα μας θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό και η οικονομική κρίση θα είναι πλέον μια ανάμνηση. Ώρα λοιπόν να τελειώνουμε με τις αξιολογήσεις και να πάμε παρακάτω. Στη μείωση του χρέους και στη νέα διαχείριση του.
  • Δικαιούται για να ομιλεί, για να θυμηθούμε και την προσφιλή έκφραση παλαιού πολιτικού, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια. Και δεν έτυχε, αλλά πέτυχε μετά από προσπάθειες πίεσης των δανειστών και θυσίες του Ελληνικού λαού. Θυσίες που δεν πήγαν χαμένες!
  • Μια καινούργια Ελλάδα γεννιέται, όσο κι αν οι απελπισμένες δυνάμεις της αντιπολίτευση προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, σε συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ. Η εκτίναξη της ανάπτυξης δεν θα αργήσει να γίνει κατανοητή από τους πολίτες. Η αρχή θα γίνει βλέποντας τα οικονομικά μεγέθη και κυρίως την τσέπη τους!
  • Μόνιμη επωδός των υπερηλίκων πολιτών είναι να «αφουγκραστούμε τη νεολαία». Να αφήσουμε χώρο για να μπούνε κι αυτοί στην πολιτική, ούτε λόγος. Με δεκαπέντε χάπια καθημερινά, με μέτρηση τρεις φορές της πίεσης και με αρκετά προβλήματα υγείας, καπαρώνουν τις υψηλά αμοιβόμενες θεσμικές θέσεις και το παίζουν μέντορες της πολιτικής. Δώστε τόπο στα νιάτα, να πάει μπροστά η χώρα.
  • Στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα πρέπει να καταχωρηθεί και το επάγγελμα του πολιτικού. Όλη μέρα τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση, από πίτα σε πίτα και από γάμους σε βαφτίσια και πολύ πιο συχνά σε κηδείες. «Φίλος του μακαρίτη» είναι η γνωστή ατάκα πολιτικού όταν ερωτήθηκε από συγγενή του μακαρίτη για το ποιος είναι. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω πολιτικός πήγαινε σε κηδείες και στα κυλικεία όχι μόνο γνωστών του αλλά και αγνώστων. Ψηφαλάκια!
  • Ο νέος χρόνος μπήκε με το «καλό» για το επιχειρείν. Τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου είχαμε διπλάσιο αριθμό έναρξης λειτουργίας επιχειρήσεων από λουκέτα. Σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης η οικονομία, μεγαλύτερος αριθμός νέων επιχειρήσεων. Θετικό το πρόσημο για την κυβέρνηση.