Αριστερόγραφο Νο 17

  • Παρά το γεγονός ότι οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα έχουν υπαχθεί σε προληπτικό έλεγχο νομιμότητας όλων των δαπανών θεωρούνται πρωταθλητές της διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Αλήθεια ή ψέματα δεν το γνωρίζουμε, αν η Αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής. Αλλά αν σου βγει το όνομα;
  • Είναι ανέφικτη η επιστροφή στο φαύλο και ψευδεπίγραφο παρελθόν, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συστημικών μέσων να μηδενίζουν τρία χρόνια τώρα κάθε κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο της κυβέρνησης. Επενδύουν σε ουτοπικές αναζητήσεις και αποστρέφουν το βλέμμα τους από ένα ελπιδοφόρο παρόν.
  • Στρατηγέ, ιππεύσατε το καλάμι! Προσέξτε καλά. Αυτοί που σήμερα σας αποθεώνουν πολύ γρήγορα θα σας αποκαθηλώσουν και θα σας διαπομπεύσουν. Το Μακεδονικό δεν είναι ευκαιρία για δημιουργία πολιτικής καριέρας. Το Μακεδονικό χρειάζεται «μπαρουτοκαπνισμένους» ηγέτες να το διαχειριστούν και όχι ατσαλάκωτους συνταξιούχους.
  • Ξεχάστηκε η «καλύτερη λύση» του Βουκουρεστίου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βαδίζουν στα χνάρια του συλλαλητηρίου για μια ενιαία ονομασία. Στόχος η μη επίλυση του θέματος των Σκοπίων και η ανατροπή της κυβέρνησης. Το δεύτερο, όνειρο θερινής νυκτός. Όσο για το πρώτο, τη μη επίλυση ενός σοβαρού εθνικού θέματος, ούτε που τους απασχολεί.
  • Με το βλέμμα στραμμένο στο Βερολίνο, είναι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, για να δούμε ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί στη Γερμανία, από τον μεγάλο Συνασπισμό των κομμάτων. Για τη χώρα μας έχει αρκετά μεγάλη σημασία αν τελικά θα μειώσουν το χρέος ή σε κάθε άλλη περίπτωση να το αναδιαρθρώσουν.
  • Δεν φταίνε όλοι όσοι δεν πληρώνουν κάρτες και δάνεια. Φταίνε μόνο όσοι έχουν και δεν πληρώνουν επωφελούμενοι από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για κουρέματα και άλλες ευκολίες πληρωμής. Δεν φταίνε όσοι πήραν δάνεια και κάρτες στην εποχή της αστακομακαρονάδας μετά από τις καθημερινές παροτρύνσεις των Τραπεζών. Είχαν φτάσει να δίνουν δάνεια για να βλέπουν χαμογελαστούς πολίτες να έρχονται στα γκισέ. Τώρα να «πληρώσουν» τις υπερβολές τους.
  • Ούτε και τη Φημονόη, την πρώτη Πυθία του Μαντείου των Δελφών αν ρωτήσετε για το χρόνο των εθνικών εκλογών, δεν θα ξέρει να σας απαντήσει. Μήπως να ρωτάγαμε τη Φώφη; Κάτι περισσότερο θα ξέρει. Ο νοών νοείτω.