Πέραμα –Σαλαμίνα με υποθαλάσσια σήραγγα

«Πράσινο φως» από το ΣΤΕ για την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι την περιοχή Παλούκια της Σαλαμίνας.

Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χλμ. και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι στο μήκος στα 14,5 χλμ.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή της σήραγγας βρίσκεται στη β΄φάση,αλλά είχε διακοπεί μετά από καταγγελία του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ», ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Η απόφαση του Υπουργού είχε εγκρίνει τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και την προκήρυξη (22-3-2012) της α’ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κι έτσι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά.