Αριστερόγραφο Νο 16

  • Λιονταρίσια διαπραγμάτευση για το θεμελιακό ζήτημα, αναγόμενο στην ταυτότητα του «Μακεδονικού», απέδειξε ότι είχε ο Πρωθυπουργός. Η υπόθεση της ονομασίας είναι βασικά, και πρώτιστη ουσιαστικά κρίσιμη για περισσότερους λόγους από ότι για το όνομα. Η διεκδίκηση εδαφών και η αλλαγή των συνόρων αποτελούν τα βασικά θέματα αλυτρωτισμού που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ηγεσία των Σκοπίων. Να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, διαφορετικά η μπάλα στην εξέδρα.
  • Τελικά ούτε μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό για το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, καταλάβαμε ποια είναι η θέση της ΝΔ πλην του πλαισίου της μικροπολιτικής στο οποίο επιδίδεται ο αρχηγός της. Είναι εθνικό θέμα και δεν χωράνε μικροπολιτικά «παπατζιλίκια»!
  • Ατυχώς, κανένας ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από άλλο πολιτικό χώρο δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τις πιθανές επιπτώσεις στη χώρα μας από τη μη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Τι μπορεί αρνητικό να μας συμβεί ως έθνος. Η ενημέρωση είναι αναγκαία για να ξέρουμε, πέραν του συναισθήματος για το όνομα και τις πιθανές παρενέργειες.
  • Η ανάγκη συναίνεσης και εξεύρεσης λύσης για το Σκοπιανό, επιβεβαιώνεται και από έρευνα μεγάλης δημοσκοπικής εταιρίας. Έξι στους δέκα συμφωνούν υπέρ κοινά αποδεκτής λύσης και παράλληλα απορρίπτουν τους πολιτικούς χειρισμούς που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες για το ίδιο αυτό θέμα. Στην ίδια έρευνα οι ελπιδοφόρες προβλέψεις για την ανάκαμψη της οικονομίας, αν και είναι μειοψηφικές, έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος μέρα με τη μέρα.
  • Τζακ ποτ θα είναι για την κυβέρνηση αν πετύχει λύση για το όνομα και έξοδο από τα μνημόνια σε μια χρονιά. Φυσικά, οι πατριδοκάπηλοι θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν τη λύση του ονόματος και οι ολιγάρχες την έξοδο. Απαιτείται νηφαλιότητα και προσήλωση στον στόχο της επόμενης μεταμνημονιακής ημέρας.
  • Βρήκαμε «σκελετούς», θα ανακαλύψουμε «σκελετούς» και συνεχώς «σκελετούς» βρίσκουν όλες οι κυβερνήσεις, των προηγούμενων κυβερνήσεων φυσικά! Ατελείωτοι είναι οι «σκελετοί» στα ντουλάπια κάθε τέως κυβέρνησης και οργανισμών κοινής ωφελείας. Για φαντάσματα ακόμη ούτε λόγος.
  • «Ψήνονται» τα μπλόκα των αγροτών, με στόχο την πίεση προς την κυβέρνηση για παροχές. Γνωστή και δημοφιλής η επαναλαμβανόμενη μέθοδος των αγροτών κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Έγινε θεσμός πλέον. Όσο για την ταλαιπωρία οδηγών και απώλειες από τη μη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων και εφοδιασμό αγορών, αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τα τρακτέρ επιτίθενται.