Συναντήσεις πολιτικών αρχηγών με επίκεντρο το Σκοπιανό

 

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις σε σχέση με το Σκοπιανό, μετά την επιστροφή του από το Νταβός.

 

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και οι συνομιλίες ξεκίνησαν.

Λίγα λεπτά μετά από την άφιξη του προέδρου της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «η συνάντηση γίνεται μόνο για λόγους θεσμικής τάξης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεννόηση».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά. O κ. Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις από τη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα.

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις παραπάνω δηλώσεις του.

Στις 12.30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στις 13:30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έφθανε στο σημείο η Φώφη Γεννηματά δεν είχε ολοκληρώσει την συνάντηση της με το Αλέξη Τσίπρα. Περίπου δέκα λεπτά μετά, η κ. Γεννηματά αποχώρησε.

Στις 15.00 ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη.

Τέλος, στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.