Κεκλεισμένων … μικροφώνων η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Νοσταλγός του βωβού κινηματογράφου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήθηκε την απουσία ήχου κατά τις καθιερωμένες δίλεπτες δηλώσεις, ως είθισται, στην αρχή της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Για να μην κατηγορηθεί και πάλι η ΕΡΤ, για ελλειπή κάλυψη ή πρόβλημα στη μετάδοση, παραθέτουμε την ενημέρωση από τη Γραμματεία του πρωθυπουργού «η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Αναρωτιέται κανείς με ποιο σκεπτικό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αιτήθηκε κάτι τέτοιο. Πρόκειται για τυπικές δηλώσεις που ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, στο κλίμα αβρότητας πριν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Ειδικά, όταν το θέμα της συζήτησης αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο μάλιστα απειλεί να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό, όπως ευρέως διατυμπανίζει ο κ. Μητσοτάκης, η τήρηση των τύπων και η καλλιέργεια ήπιου κλίματος θεωρείται όχι μόνο ενδεδειγμένη αλλά απαραίτητη.

Στα επόμενα 45 λεπτά βέβαια, τόσο κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών, προφανώς λύθηκε η γλώσσα του Κυριάκου. Ιδιαίτερα όταν αποχώρησε και επέλεξε να μην κάνει δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ως είθισται επίσης, αλλά στο γραφείο του, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εύγλωττος.

«Ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Έτσι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας στην διαπραγμάτευση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του. Προφανώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεώρησε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η έντονη επιθυμία του να κάνει δηλώσεις ως ο νέος κάτοικος του Μαξίμου δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί από εκεί ως απλός επισκέπτης.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες λέγοντας «η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις και δημιουργεί ανησυχίες καθώς δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων», καταστρατηγώντας την όποια προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος καλής θέλησης. Κλείνοντας τα αυτιά του σε όσα προφανώς δε θέλει να ακούσει συνεχίζει το παραλήρημά του.

Εγκαλεί τον Πρωθυπουργό στην τάξη καθώς δεν φρόντισε να βάλει τάξη στο Σύνταγμα των Σκοπίων : «Η πολύ σοβαρή παράλειψη Τσίπρα να τεθεί ρητά η αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων ουσιαστικά τελειώνει την ευκαιρία για λύση».

«Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα», σε πια περίοδο ακριβώς αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης; Στο χειρισμό του κ. Σαμαρά, της κ. Μπακογιάννη; Η Ν.Δ. και ο αρχηγός της αρνούνται πεισματικά να αποκαλύψουν τη θέση τους για το ονοματολογικό. Συνεχίζει «ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και ο χειρισμός του στο θέμα των Σκοπίων δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κύριο Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν δραματικά», ξεχνώντας ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε δις τον κ. Τσίπρα.

Για να μην μακρηγορούμε, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει επιτέλους με υπευθυνότητα να αποφασίσει ποια είναι η θέση για  το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Καλό θα ήταν να σταματήσει να υπονομεύει την ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας, σεβόμενη το Σύνταγμα και τη δημοκρατία.

Το κρυφτό πίσω από κλειστά μικρόφωνα δε θα σας ανακηρύξει πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη!