Ακούει τα εξ αμάξης…

Ακούει τα εξ αμάξης….

Άρθρο του  Αριστερού Ψάλτη

Η Ελλάδα έχει τους πιο υπέροχους κατοίκους και είναι μια όμορφη χώρα. Έχει όμως την πρωτοτυπία οι υπέροχοι κάτοικοι της να είναι και αρκετά περίεργοι στις συμπεριφορές τους.

Συνειδητά ιδεολογικά ή ευκαιριακά απερίσκεπτα, βγάζουν τα εσώψυχα τους, τα απωθημένα τους σε πολιτικούς μαχητικούς, δυνατούς, αποτελεσματικούς.  Σε κάποιες ακόμη περιπτώσεις, κανιβαλίζουν στον υπερθετικό βαθμό, λοιδορώντας, τσαλακώνοντας και κατακρεουργώντας, μέσα από την ασφάλεια της ανωνυμίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικότητες, χαρακτήρες και υπολείψεις.

Καλώς ή κακώς ένας που εκτίθεται δημοσίως είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης.

Ένας χαρακτήρας πολύ δυνατός, αποφασιστικός, έντονα μαχητικός, αποδεδειγμένα αποτελεσματικός, από φύσει έντιμος, συνάμα όμως συγκρουσιακός και πολλάκις υπερβατικός των εσκαμμένων!

Τα δύο τελευταία χαρίσματα του, αυτό του συγκρουσιακού και του πολιτικού που υπερβαίνει τα εσκαμμένα, αποτελούν την πανοπλία και ασπίδα προστασίας του από τα δηλητηριώδη βέλη που εξακοντίζουν οι «εχθροί» του, τα οργανωμένα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα.

Χάλασε την «σούπα» πολλών κι αυτό θεωρείται μεγάλο αμάρτημα σε όσους ένιωσαν, να χάνουν τα μεγάλα κομμάτια από την πίτα της υγείας. Σε όσους πάθανε τον παθών τους τον τάραχο με την έλευση του στο Υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζοντας, ως γνήσιος Κρητικός που δεν επιτρέπει μύγα στο σπαθί του, την πολιτική του καριέρα δεν «κωλώνει» και δεν τα παρατάει ποτέ, όσες τρικλοποδιές επιδιώκουν να του βάλουν οι άσπονδοι φίλοι του, τα αντισυστημικά Μέσα και οι ξερόλες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Παύλος πατάει καλά. Όσο για όσα λέγονται και γράφονται καθημερινά, προσπαθώντας να απαξιώσουν το έργο του και να θολώσουν την εικόνα του, φρονίμως ποιών, ακολουθεί την τακτική «μπαινάκη – βγαινάκη».

Ενταγμένος σε μια κυβέρνηση υψηλών απαιτήσεων, αποδεικνύεται καθημερινά ανίκητος και βιονικός, ενώ παράλληλα η αξιοσύνη του αναγνωρίζεται από τον κύκλο ανθρώπων που τον ενδιαφέρει.