Με νέα ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο ενισχύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Εγκαινιάζεται η 3η Τοπική Μονάδα Υγείας στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, η οποία θα λειτουργεί όλη την ημέρα, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζει την 3η  Τοπική Μονάδα Υγείας στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Δήμο Μαλεβιζίου, οδός Ρόδων και Κοίμησης της Θεοτόκου, στελεχωμένη από  πλήρη ομάδα Υγείας που απαρτίζεται από εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό, Νοσηλευτές, Επισκέπτριες Υγείας, Κοινωνικό λειτουργό  και Διοικητικό προσωπικό,  για την ολιστική αντιμετώπιση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, καθώς και με άρτιο εξοπλισμό.

Η τοπική μονάδα Υγείας θα λειτουργεί, 07.00-22.00 και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ΤΟ.Μ.Υ αποτελεί και μια καλή πρακτική συνέργειας καθώς η συμβολή του Δήμου, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και άλλα,  υπήρξε ουσιαστική.

Η έναρξη λειτουργίας και αυτής της μονάδας ενισχύει ακόμα περισσότερο την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, όπως  σχεδιάστηκε και υλοποιείται από  το Υπουργείο Υγείας , για την ουσιαστική αντιμετώπιση  μιας από της μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ, που ήταν η απουσία δομών Πρωτοβάθμιας κυρίως στα Αστικά κέντρα και κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική, δωρεάν, αξιοπρεπή και κυρίως ανθρωποκεντρική παροχή Υπηρεσιών Υγείας.