Τσουχτερό κρύο εως την Παρασκευή- Απαγορευτικό απόπλου πλοίων

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών προβλέπεται από την Παρασκευή αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Κυριακή.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 Μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 9, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 2 έως 6, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 6 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, με εξασθένηση έως 2 Μποφόρ από το πρωί.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr