Αριστερόγραφο Νο 14

  • Πολύ έξυπνη η ατάκα της Ρένας Δούρου, δανεισμένη από τον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή, για το πώς σκέπτονται οι Έλληνες. «Οι Έλληνες φτιάχνουν είδωλα, όχι για να τα λατρεύουν, αλλά για να τα καταστρέφουν». Η κρυφή είδηση από τη συνέντευξη της στην ΕΡΤ είναι ότι μάλλον για Ευρώπη βάζει πλώρη. Άλλωστε εκεί είναι και το φυσικό της περιβάλλον.
  • Με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην Α’ Αθηνών, ξεκινάει το κίνημα αλλαγής να εκθρονίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη δημοσκοπικά δεύτερη θέση! Τις παρενέργειες λόγω πολλών υψηλόβαθμων προσώπων στο ψηφοδέλτιο, τις μέτρησε η Πρόεδρος του Κινήματος;
  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έγινε πολύ γρήγορα μεγάλο κόμμα και δεν πρόλαβε να συγκροτηθεί σε επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς χώρος και το κυριότερο αυτοδιοικητικούς. Με «απέναντι» τους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας υπάρχει έλλειμμα απόκτησης νέων δεσμών με την κοινωνία. Στις ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να αλλάξει η σχέση.
  • Στο «Μακεδονικό» και μετά την 25ετή αδράνεια στην επίλυση του ονόματος, αλλά και των αλυτρωτικών απαιτήσεων των Σκοπιανών, ο κόσμος έχει κουραστεί και μια αμοιβαία ανεκτή λύση είναι αυτό που περιμένει. Αφήστε που μονοπωλεί την επικαιρότητα και τα άλυτα προβλήματα λόγω απαιτήσεων των δανειστών, μας ταλανίζουν….
  • Σε μια άνευ προηγουμένου έξυπνη κίνηση προχώρησε ο Πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο για το «Μακεδονικό» θέμα, παρακάμπτοντας την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Με απλά λόγια «άδειασε» τους πάντες εξασφαλίζοντας τις συμμαχίες που ήταν αναγκαίες. Πανέξυπνος, στρατηγικός ελιγμός, δείγμα μεγάλου πολιτικού αρχηγού.
  • Πληθώρα golden boys αναμένεται να κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την Ελλάδα, αν πολιτευθούν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Στελεχών. Με πτυχία, μεταπτυχιακά, πληθώρα ξένων γλωσσών φιλοδοξούν να διοικήσουν πολίτες, που προσπαθούν να βρουν την « περπατησιά» τους μετά την οκτάχρονη δουλεία από τα μνημόνια. Από τα υπουργικά γραφεία δεν διοικείται μια χώρα.
  • Ο κύβος ερρίφθη. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και πολλές διορθώσεις στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα ακολουθήσουν σε δεύτερο στάδιο. Όλα αυτά από τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού. Οι αυτοδιοικητικοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Κινδυνεύουν οι μονοκομματικές διοικήσεις. Ακούνε «συνεργασία» και ανατριχιάζουν. Βλέπετε άλλαξαν οι εποχές!
  • Δεν υπάρχει πρόθεση να κάνουμε υποδείξεις στον Υπουργό και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι εκτός από τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει ο καναλάρχης, να υποχρεούται να περιγράφει και το τηλεοπτικό προϊόν. Γεμίσαμε από τηλεοπτικά σκουπίδια. Νισάφι πια!
  • Για να κερδίσει τις εκλογές το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να απευθύνεται «μονότονα» στη σιωπηλή πλειοψηφία των «αδύναμων» πολιτών. Να τους αγγίξει με τα νέα συνθήματα του, που θα πρέπει να τονίζουν το «κοντά» στους αδύναμους πολίτες, «απέναντι» στα μεγάλα συμφέροντα.