Αριστερόγραφο Νο 13

  • Τέτοια κοροϊδία δεν έχει ξαναγίνει. Όταν έγινε η πρώτη προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, χάλασε ο κόσμος με τον αριθμό 4. Όλοι φώναζαν ότι θα έπρεπε να χορηγηθούν πάνω από δέκα. Σήμερα προκηρύχθηκαν 7 και ήρθαν 6 και το τίμημα ήταν χαμηλότερο της πρώτης διακήρυξης. Τώρα τι τους λες;
  • Επιτέλους, τέλος από τα δεσμά της επιτροπείας αλλά οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον τους όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Ακούνε ότι οι αριθμοί βελτιώνονται, βλέπουν οι ξένοι να μιλάνε επαινετικά για την κυβέρνηση, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα φανεί στην «τσέπη» τους. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην καθημερινότητα τους. Ο κύκλος της εσωστρέφειας και της μιζέριας καλά κρατεί.
  • Πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, η εθνικιστική υστερία δεν επέτρεψε την εύλογη λύση του «Μακεδονικού». Σήμερα, φαίνεται στον ορίζοντα ότι θα επιλυθεί με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο χωρών. Θα ήταν μεγάλο λάθος αν «κακοφορμίσει» ως θέμα για άλλη μια φορά και να οδηγηθούμε σε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. Γρήγορη επίλυση, αν θέλουμε λύση.
  • Βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά όχι κι από την κρίση, τόνισαν αρκετοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί. Έξοδο από τις προσυμφωνημένες αξιολογήσεις και βήματα ανάπτυξης της πολύπαθης οικονομίας μετά από τις παθογένειες τόσον ετών. Ο πρωτοφανής εκτροχιασμός των οικονομικών μεγεθών της διακυβέρνησης Καραμανλή, θέλει χρόνο για να «μαζευτεί»!
  • Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όλες οι πλειοψηφίες στη Βουλή φυλλορροούσαν κατά τη διάρκεια κρίσιμων ψηφοφοριών, καταγράφοντας πάντα απώλειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε αλώβητος τον «κάβο» κερδίζοντας μια ακόμη ψήφο. Τώρα αν θα σταματήσει η αντιπολίτευση να μιλά για «εύθραυστες πλειοψηφίες» θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες. Καλωσορίζουμε τη νέα προσθήκη της Θ. Μεγαλοοικονόμου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουμε ότι θα την μιμηθούν κι άλλοι συνάδελφοι της.
  • Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενδιαφερθεί άμεσα για την τύχη των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Δύο χρόνια δουλεύουν απλήρωτοι πιστεύοντας σε υποσχέσεις των ολιγαρχών και τώρα τους πετάνε στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι που έμειναν στο MEGA, δεν είναι η ελίτ της δημοσιογραφίας. Απλοί μεροκαματιάρηδες είναι, όπως και η αλήστου μνήμης καθαρίστριες που αγκάλιασε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Προστατέψτε τους!