Μάιος 2010 – Αύγουστος 2018 Κλείνει ο κύκλος της μνημονιακής επιτροπείας

Μάιος 2010 – Αύγουστος 2018

Κλείνει ο κύκλος της μνημονιακής επιτροπείας

Άρθρο από τον Αριστερό Ψάλτη

Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι ονειρεύονται διάρρηξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ ή πολυνομοσχεδίων ή σε κάποια άλλη φάση της συνεργασίας ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία είναι αρραγής, παρά τις διαφορετικές απόψεις και καταβολές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Η μεγάλη εικόνα που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 ακολουθείται πιστά και θα ακολουθηθεί μέχρι τις εκλογές του 2019. Με ορόσημο τον Αύγουστο του νέου χρόνου που δικαιολογημένα θεωρείται έτος εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία, η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, καλύπτοντας πλέον τις δανειακές της ανάγκες από το άνοιγμα της, στις αγορές. Πριν από τρία χρόνια και με την ψήφιση της πρώτης φοράς αριστεράς, οι πολίτες ψήφισαν για τη μείωση της ανεργίας, την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και διαπλοκής και τις χιλιάδες απολύσεις από τον Δημόσιο Τομέα.

Ψήφισε για σωστή διαπραγμάτευση του χρέους, για την αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών χωρών, για πολιτικές προστασίας της κοινωνίας.

Και σήμερα, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα εκτίναξαν το δημόσιο χρέος, απογείωσαν την ανεργία, «φόρτωσαν» το Δημόσιο, εμφανίζονται ως σωτήρες! Μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεώθηκε σε αναδιπλώσεις, αλλά οδήγησε τη χώρα στην έξοδο με την κοινωνία όρθια. Η πολιτική αναμέτρηση της έγινε με όρους της λεγόμενης ρεαλ – πολιτίκ και όχι με στείρες και ξεπερασμένες μεθόδους.

Αυτό είναι το αριστερό επίτευγμα της κυβέρνησης Τσίπρα. Είναι έτος δικαίωσης για τις θυσίες που υπέστη ο Ελληνικός λαός.