Αριστερόγραφο Νο 12

  • Είκοσι πέντε χρόνια ζούμε και βιώνουμε το «Μακεδονικό» που παραμένει άλυτο. Πολιτικοί έχτισαν κόμματα και καριέρες, αλλά τα ψέματα θα τελειώσουν το καλοκαίρι, όταν θα έρθει η ώρα να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Τότε το όποιο όνομα συμφωνηθεί θα είναι οριστικό και αμετάκλητο. Η πρώτη φορά Αριστερά θα κλείσει κι αυτό το ακανθώδες θέμα.
  • Χαριτωμενιές απαράδεκτες από όλους, χαρακτηρίζονται οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του υφυπουργού που γρήγορα κατάλαβε το λάθος του και υπέβαλλε την παραίτηση του. Άκρως προσβλητικά λόγια για μεγάλη μερίδα φιλάθλων πολιτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για κάποιους φιλάθλους η ομάδα είναι θρησκεία.
  • Μεγάλη φοροδιαφυγή, μεγάλη ποινή και φυλάκιση χωρίς εξαγορά ποινής. Για πέντε χρόνια και πάνω ποινή για φοροδιαφυγή, δεν εξαγοράζεται πλέον αλλά ο φοροφυγάς οδηγείται πίσω από τα σίδερα. Πάταξη της φοροδιαφυγής με φυλακή αλλά χωρίς ακόμη δήμευση της περιουσίας. Στο επόμενο νομοσχέδιο αναμένεται…
  • Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται με τα προαπαιτούμενα στης τρίτης αξιολόγησης, αλλά τα τύμπανα πολέμου χτυπάνε δυνατά από τη μεριά της αντιπολίτευσης. Γνωρίζουν καλά ότι αν υπάρξει θετική έκβαση της τρίτης αξιολόγησης, η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα και η δημοσκοπική ψαλίδα της διαφοράς θα κλείσει ανεπιστρεπτί. Μοναδική τους ελπίδα σωτηρίας να «ναυαγήσει» το Εθνικό θέμα το «Μακεδονικό».
  • Έκανε σάτιρα και όχι προπαγάνδα. Ήταν ο πιο καυστικός και απόλυτος καλλιτέχνης της εποχής μας. Δεν χάριζε «κάστανα» σε κανέναν. Πηγαίο ταλέντο με υπερβολές, αλλά πάντα επίκαιρος, ήταν ο Τζιμάκος που θα μας λείψει. Θα λείψει ακόμα και στον Γιώργο Νταλάρα που πραγματικά έδωσε «ρέστα» με τον πολύ ανθρώπινο αποχαιρετισμό του στον μέχρι χθες «άσπονδο» φίλο του.
  • Απορίας άξιον. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Μακεδονικό» στερείται αξιόπιστου συμβούλου, ενώ θα μπορούσε να συμβουλευτεί την αδελφή του που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι «πόλεμος με την Κυβέρνηση σε όλα. Άσπρο αυτή, μαύρο εμείς.». Δεν πάει μπροστά έτσι, ούτε η χώρα, ούτε το κόμμα.
  • Προσώρας κάλπες το 2019. Αυτό πιστεύει κι αυτό προσδοκά η Κυβέρνηση. Τον Αύγουστο θα βγούμε από τα Μνημόνια αλλά όχι από την επιτροπεία, όπως κι οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια. Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι ο «κάβος» της λιτότητας ξεπεράστηκε και η καθημερινότητα άρχισε να αλλάζει, τότε ίσως πάει πιο γρήγορα σε εκλογές. Κάτι το οποίο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.