ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 11

  • Και οι πλούσιοι επτώχευσαν αλλά δεν επείνασαν λόγω προσωπικού πλουτισμού μετά την εταιρική τους πτώχευση! Τράπεζες και ειδική οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ξεκινάνε άγριο κυνηγητό σε Ελλάδα και εξωτερικό για τη σύλληψη των μπαταχτσήδων που έχουν κρύψει τις περιουσίες τους. Η αναζήτηση των κρυμμένων «θησαυρών» από φοροδιαφυγή, διακίνηση μαύρου χρήματος, φαίνεται ότι θα αποφέρει τεράστια έσοδα στο ελλιπές δημόσιο ταμείο της χώρας.
  • Καμία τύχη δεν πρόκειται να έχουν όσα νέα κόμματα κι αν δημιουργηθούν, μιμούμενα την Πολιτική Άνοιξη, λόγω του εθνικού θέματος με την FYROM, ούτε στο χώρο της Δεξιάς, ούτε στο χώρο της Αριστεράς. Οι λεγόμενες «πατριωτικές» κινήσεις ζουν μόνο όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το εθνικό θέμα και στη συνέχεια «σβήνουν» όπως όλα τα παλιά κόμματα «ευκαιρίας και συγκυρίας» γνωρίσαμε….
  • «Μας κόβει κρύος ιδρώτας κάθε φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινάει την πορεία στο λαό με επισκέψεις πόρτα – πόρτα, μαζί με τα κάθε λογής παπαγαλάκια που τον ακολουθούν». Αυτό δήλωσε πρωτοκλασάτο στέλεχος της Κυβέρνησης σε τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειας και μεταξύ μας δεν έχει και πολύ άδικο. Δεν το ‘χει ο αρχηγός και στις περιοδείες φαίνεται πιο έντονα.
  • Το άλλοτε μεγάλο κανάλι που στήριξε λυσσαλέα όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν μια και δεν θα διεκδικήσει άδεια λειτουργίας. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι που είναι οι περισσότεροι απλήρωτοι κοντά δύο χρόνια. Ανεξάρτητα από τον συστημικό ρόλο του καναλιού, όλοι ευχόμαστε να υπάρξει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.
  • Σκληρότερες ρυθμίσεις για την απεργία ζητάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαιολογημένα η εφημερίδα ΑΥΓΗ της προσάπτει τον τίτλο «ΝΔ: Η φωνή των εργοδοτών». Υπέρ της κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος η θέση της.
  • Το ποδαρικό στην ενημέρωση, με το πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ξεπέρασε σε μέσο όρο τηλεθέασης το 19% ενώ κάποιες στιγμές έφτασε και το 25%. Με ζωντανές συνδέσεις, αντικειμενικό τρόπο κάλυψης των γεγονότων, γρήγορες εναλλαγές και μεγάλη ποικιλία θεμάτων επικαιρότητας, κερδίζει καθημερινά τους απαιτητικούς πρωινούς τηλεθεατές.