Ρόμπες ξεκούμπωτες…

Ρόμπες ξεκούμπωτες!

Άρθρο από τον Αριστερό Ψάλτη

Χθες ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευση αξίωνε αφωνία από στελέχη του κόμματος του για το θέμα της ονομασία των Σκοπίων.

Σήμερα άλλαξε πλώρη και συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία.

Χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση θεωρούσε αδύνατη την Τρίτη αξιολόγηση.

Σήμερα λίγες μέρες πριν από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης έχουν περιορίσει τις ενστάσεις σε μερικά από τα πιο επουσιώδη θέματα, εργασιακά και πλειστηριασμών.

Χθες θεωρούσαν ουτοπία την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Σήμερα επιστρατεύουν νέες θεωρίες για «κρυφές» συμφωνίες και νέα μνημόνια αν οι αγορές δεν ανταποκριθούν όπως θα ήθελαν οι ίδιοι.

Χθες όπως και τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπουν το καράβι της χώρας να οδηγείται στα βράχια, η αγορά να βυθίζεται στο χάος, οι πολίτες να δυστυχούν, η ανεργία να διογκώνεται….

Σήμερα που η επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα είναι ηλίου φαεινότερη, ιδιαίτερα με τη μείωση της ανεργίας και την ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς, τους αφήνει αδιάφορους και συνεχίζουν να «καταστροφολογούν» καταπίνοντας αμάσητα τα ψεύδη τους.

Χθες όπως και την πρώτη μέρα που εξελέγη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει πρόωρες εκλογές για να έρθει ο ίδιος στην εξουσία και να μας «ξανασώσει» αυτός και η παράταξη του.

Σήμερα για μια ακόμα φορά, δια στόματος Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτων υπουργών, η εξάντληση της τετραετίας είναι και αναγκαία και επιβεβλημένη για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Ο εκλογικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι δεδομένος με μοναδικό στόχο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στην πολιτική «γκαρνταρόμπα» υπάρχουν πολλών ειδών ρόμπες. Αλλά ρόμπες ξεκούμπωτες;