ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο10

ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 10

· Ένα σηκωμένο δάχτυλο, μια ολίγον άκομψη έκφραση, ένα εκατομμύριο ευρώ, η ζητούμενη αποζημίωση μέσω αγωγής και μήνυσης. Η βιομηχανία κέρδους μέσω δικαστικών αποφάσεων καλά κρατεί και αφήνει τεράστια κέρδη ισόποσα και με το «σκρατς». Εσείς αντέχετε σε τέτοιες συγκινήσεις;

· Τη δική της αλήθεια παρουσίασε η σύζυγος του Πρωθυπουργού και με παρρησία δήλωσε τις δικές της εκτιμήσεις για τα δρώμενα του καλοκαιριού του 2015. Στην κρίση των πολιτών είναι η αξιολόγηση όσων δήλωσε και όχι των αργυρώνητων θεραπαινίδων του αντιπολιτευόμενου τύπου. Όσο για τη συνέχεια στην κριτική «you haven’t seen anything yet» όπως είπε και υπουργός στη Βουλή, για άλλο θέμα, αλλά κολλάει κι εδώ!

· Τα φιλόδοξα φιντανάκια που καταστροφολογούν καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ούτε είδαν, ούτε άκουσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα που βλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) χάρη στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ανεργία μειώνεται παράλληλα με την αφωνία της αντιπολίτευσης.

· «Πόρτα» στο πάγωμα του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών από την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας όπως ζήτησαν τέσσερα κανάλια με αιτήσεις τους. Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει και «ζεστά» εκατομμύρια ευρώ, θα μπουν στα κρατικά ταμεία. Καιρός ήταν.

· Θετικό πρόσημο στο λιανεμπόρια μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια. Αύξηση τζίρου, αύξηση κερδών αλλά και της απασχόλησης. Όσο για τα «κλειστά» καταστήματα για τα οποία «φωνάζει» ο αντιπολιτευτικός τύπος, σε απόλυτα νούμερα άνοιξαν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν. Μάλλον δεν διάβασαν τα στοιχεία της ΕΣΕΕ για τη χρονιά που πέρασε.

· Το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, εξασφάλισαν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, για ανακατασκευή και συντήρηση των δρόμων της πόλης του Πειραιά, με στόχο την ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών. Είδατε κάτι να γράφεται ή να λέγεται θετικό, όταν «σκοράρει» η Ρένα;

· Η «επιστροφή στη Χριστουγεννιάτικη κανονικότητα» ήταν γεγονός. Εκατό τοις εκατό πληρότητα σε χιονοδρομικά κέντρα, σε τουριστικά μέρη, σε πλοία, αεροπλάνα όπως τις παλιές καλές εποχές προ κρίσης. Μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, να δείτε τι θα γίνεται τις αργίες!