Η ΑΛΗΘΕΙΑ …ΤΗΣ ΜΠΕΤΤΥΣ

Τι είναι η αλήθεια τελικά;

Από όταν γεννιόμαστε ακόμα οι γονείς μας  προτρέπουν να λέμε την αλήθεια. Να λες την αλήθεια, να είσαι καλό παιδί, να μη λες ψέματα παροτρύνουν γονείς, δάσκαλοι, οικείοι και φίλοι. Πρόκειται για μια αλήθεια που αφορά γεγονότα, πράξεις που δε χωρούν αμφισβήτηση. Αρχικά πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα απλό, στην πορεία της ζωής η αλήθεια αποκτά αποχρώσεις, όψεις, διαφορετικές πλευρές.

Όλοι αναζητούμε την αλήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η ειλικρίνεια αποτελεί το θεμέλιο λίθο για μια υγιή σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δυο εμπλεκόμενες πλευρές.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι έλληνες πολιτικοί αλλά και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο. Οι πολίτες έχουν απαξιώσει πλέον τις όποιες προθέσεις μπορεί να έχει ένα πρόσωπο που διαχειρίζεται την εξουσία, όποιο αξίωμα κι αν κατέχει. Δεν μπορεί φυσικά να κατηγορηθεί ένας άνθρωπος που πίστεψε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις ενός υποψηφίου και στη συνέχεια, η κοινή τους αλήθεια άλλαξε.

Στην πραγματικότητα βέβαια κανείς μας δεν αναλύει σε ποια αλήθεια αναφερόταν η κάθε πλευρά. Ποιες ήταν εκείνες οι συνιστώσες και οι συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη αλήθεια. Τι συνέβη στην πορεία και πως ενεπλάκησαν αυτά που αναφέρουμε ως κατά συνθήκη ψεύδη, οι δικαιολογίες που όλοι χρησιμοποιούμε για να στοιχειοθετήσουμε τη νέα μας θέση, την  υποχρεωτική αλλαγή πλεύσης.

Η Μπέττυ, σύζυγος του Έλληνα  πρωθυπουργού πια, στη συνέντευξή της δεν παρουσιάζει  τίποτα άλλο πέρα από τη δική της αλήθεια. Είναι στην κρίση των πολιτών να αξιολογήσουν τα λεγόμενά της και να αποφασίσουν αν θα συμμεριστούν την αλήθεια της ή αν θα την απορρίψουν.