ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 9

  • Το κόμμα θα εξαϋλωθεί, ο Αλέξης θα αποδράσει, οι «γαντζωμένοι» στις καρέκλες της εξουσίας θα λογοδοτήσουν και άλλα πολλά ακούμε τρία χρόνια τώρα από τους καιροφυλακτούντες για την παλινόρθωση της εξουσίας. Θα περιμένουν πολύ!
  • Αγιασμός των υδάτων αλλά η φώτιση δεν έφτασε στην αξιωματική αντιπολίτευση και εξακολουθεί να «παίζει» με το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν μπορούν να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Μήπως θα έπρεπε να αναθέσουν την ονομασία να μελετηθεί από διαφημιστική εταιρία; Ένα παράθυρο ευκαιρίας άνοιξε που ήταν κλειστό είκοσι πέντε χρόνια, για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.
  • «Κουλουβάχατα» φαίνεται ότι θα γίνεται η δεξιά παράταξη με το θέμα του ονόματος. Από τη μία να μην συμμετέχουν στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό, να μην υπογράφουν κείμενα κατά σύνθετης ονομασίας από την άλλη και συστήνουν αναμονή μέχρι να δούνε τι θα αποφασίσουν οι Κυβερνώντες. Φαντάζεστε να ήταν και στην Κυβέρνηση;
  • Μια συνέντευξη, χιλιάδες τα σχόλια. Από το «βγήκε στο κλαρί», μέχρι και στο «πάλκο» από όσους ανησύχησαν όταν ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο δικαιολογεί κάποιες ενέργειες του παρελθόντος. Όμως η συνέντευξη η πιο στοχευμένη σε συγκεκριμένο ακροατήριο. Φυσικά, σε δημοκρατία ζούμε και ο καθένας έχει δικαίωμα διατύπωσης της γνώμης του. Ειδικά από την πρώτη κυρία, έστω θεωρεί αμερικανιά τον τίτλο!
  • Το ότι το 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα για τους λόγους καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια και επίλυσης του ονοματολογικού των Σκοπίων, είναι γνωστό τοις πάσι. Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια τη νέα χρονιά. Όμως πως θα κινηθεί η κυβέρνηση για να μη χάσει το τάιμινγκ και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί; Με βήμα σημειωτόν ή με ταχύτητες σπρίντερ; Αυτό θα φανεί στο πρώτο τρίμηνο. Θα βάλει «φτερά» η κυβέρνηση, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση πολιτικού αρχηγού.
  • Με βάση ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες για απόρριψη από ανώτατο δικαστήριο, την κατά πλειοψηφία έγκριση αγοράς κτιρίου αξίας περίπου είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, επιδιώκεται να βγει «οφ σάιντ» η Διοίκηση της Περιφερειάρχης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση προσπαθεί να προσδώσει «οσμή σκανδάλου». Η δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο.
  • Αποκαθήλωση. Μια στενάχωρη διαδικασία ξεστολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για ένα μήνα περίπου γέμιζε ζεστασιά και φως το σπίτι. Υπομονή, ένας χρόνος έμεινε να ξαναζήσουμε τα ίδια συναισθήματα. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά! Και του χρόνου!