ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 8

  • Η Ελλάδα κατοικείται από περίεργους ανθρώπους. Από συνειδητή ιδεολογία, είτε από χόμπι, είτε για να βγάλουν τα απωθημένα τους, γίνονται συχνά κανίβαλοι απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα. Όσο πιο γρήγορα προσκυνάμε κάποιον άλλο, τόσο γρήγορα τον αποκαθηλώνουμε, τον κρεμάμε στην αγχόνη, πριν ακόμη τον απειλήσουμε με ειδικό δικαστήριο.  Λοιδορούμε, κατακρεουργούμε, τσαλακώνουμε τον πολιτικό και πολύ γρήγορα τον ξανακάνουμε Θεό. Τα πολιτικά παραδείγματα πολλά. Αυτά, για τον πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

 

  • Σενάρια επί σεναρίων για την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, παρά την κατηγορηματική βεβαίωση του Πρωθυπουργού, για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της αντιπολίτευσης κι από τους πολιτικούς αναλυτές «ξερόλες» και «μυαλοπώλες», στα τηλεοπτικά κανάλια. Μπαινάκης και βγαινάκης από τους πολίτες, που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή πότε θα γίνουν εκλογές. Και το δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις. Μη μαδάτε τη μαργαρίτα για το χρόνο των εκλογών, μαδήστε την για τον έρωτα!

 

  • Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι όξυνση και κλίμα αντιδικίας, διαμηνύει σε όλους τους τόνους η Ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του ασύλου των Τούρκων. Ακόμη και σ’ αυτό το θέμα είναι απέναντι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με εμπρηστικές δηλώσεις ρίχνει το ανάθεμα στην κυβέρνηση, επικαλούμενη «κρυφές» συμφωνίες.

 

  • Ο μπήξας, ο δείξας και ο δεν συμμαζεύεται, ήταν μεταξύ των χαρακτηρισμών που έδιναν δεξιοί σε αριστερούς. Σήμερα προστίθεται ακόμη ένας. Λομπίστες της αριστεράς και εννοούν τους διάφορους μεσάζοντες που κυκλοφορούν και πουλάνε «μούρη» ότι έχουν τη δυνατότητα πίεσης κυβερνητικών στελεχών για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Λάσπη στον ανεμιστήρα. Η αριστερά ήταν πάντα αντίθετη με την έννοια του λόμπυ.

 

  • Με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγια, λέει η λαϊκή σοφία. Το ίδιο λένε και οι πολίτες, όταν ακούν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λένε ότι, είναι το μοναδικό κόμμα που διαθέτει συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής των γνωστών μας Μνημονίων. Ασυναγώνιστη θρασύτητα από τους δημιουργούς των Μνημονίων!

 

  • Η αγορά της πλαστικής σακούλας δημιουργεί στα Ελληνικά νοικοκυριά ένα ακόμη πρόβλημα, πλην του οικονομικού. Πως θα πετάει πλέον τα σκουπίδια. Μέχρι τώρα υπήρχε απόθεμα πλαστικών σακουλών κάτω από τους νεροχύτες, τώρα θα αγοράζουμε σακούλες μαύρες για να πετάμε τα σκουπίδια; Μάλλον ο νόμος θα ακολουθήσει το νόμο περί καπνίσματος, να το θυμηθείτε. Ο νομικός πολιτισμός μας, έχει περιορισμένα όρια.

 

  • Απίστευτο. Έτριβα τα μάτια μου, όταν αντίκρισα σε καθημερινή πρωινή εφημερίδα, υψηλού κύρους, άρθρο ορκισμένου δημοσιογράφου απέναντι στην κυβέρνηση, να ομολογεί ότι η κατάσταση της χώρας στην οικονομία θα είναι λίγο καλύτερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Φυσικά όλα αυτά με συγκρατημένη αισιοδοξία.