ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 7

  • Ποδαρικό με το αριστερό, για να πάει η κυβέρνηση καλά, θα πρέπει να κάνουν άπαντες Υπουργοί, Βουλευτές και στελέχη, για να περάσουν και το μήνυμα ότι το ποδαρικό με το αριστερό φέρνει γούρι, ενώ με το δεξί είναι ξεπερασμένο! Το τελευταίο οχυρό της δεξιάς πρέπει να πέσει!
  • Με παρελκυστικές μπαρούφες τοποθετείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Επειδή δεν έχουν την πολιτική ικανότητα να αναλάβουν τις ευθύνες της γνώμης, περιορίζονται να πετάνε το μπαλάκι στην εξέδρα. Έχει άδικο λοιπόν ο Πρωθυπουργός να τους ζητάει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους;
  • Οι πολυεθνικές ότι και να λέμε, θα «κρύβουν» τα κέρδη τους στους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους». Οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες για να κλείσουν τις διαρροές κεφαλαίων από ντόπιες πολυεθνικές μειώνουν τη φορολογία με σκοπό να επιστρέψουν τα κεφάλαια από τις εξωχώριες εταιρίες. Μήπως θα ήταν και για εμάς μια τέτοια λύση κατάλληλη για τη μείωση του χρέους; Είπαμε αριστερή ιδεολογία, αλλά με σύγχρονο προσανατολισμό!
  • Στα κάγκελα βρίσκεται η κυβέρνηση με το θέμα της παροχής ασύλου του Τούρκου αξιωματικού. Πολύ σωστά η κυβέρνηση θεωρεί αρμόδια τη δικαιοσύνη για την τελική απόφαση της παροχής ασύλου και όχι τις διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες. Άλλωστε εξωτερική πολιτική είναι δική της ευθύνη.
  • Κάθε φορά που αγοράζεις ένα λαχείο ή ψηφίζεις ένα κόμμα, επενδύεις στην ελπίδα του κέρδους. Αυτές τις μέρες με διάχυτη την εορταστική ατμόσφαιρα και με λίγα ευρώ παραπάνω λόγω μερίσματος, τα λαχεία έχουν την τιμητική τους. Όλοι κάνουμε όνειρα που τελειώνουν όταν η κληρωτίδα δεν βγάζει τα δικά μας νούμερα. Έκαστε αλλού! Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο τροχός γυρίζει. Ίσως, ποιος ξέρει πότε θα κάτσει και σε μας!
  • Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Δεν γυρίζει πίσω στο 2008, στο καθεστώς που μας έφερε τα μνημόνια. Το 2018 είναι χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, τόνισε ο Αλέξης. Στα χέρια του είναι!
  • Και για να μην ξεχνιόμαστε. Δομικός ανασχηματισμός και όχι «μερεμέτια». Βουλευτές, υπουργοί και όχι εξωκοινοβουλευτικοί. Οι εκλογές είναι προ των πυλών και δεν περιμένουμε να τρέξουν για να μεταφέρουν τα μηνύματα, υπουργοί καθηγητάδες και λοιποί βολεμένοι.