ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 6

  • Η οικοδόμηση αντί – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, είναι το φλερτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους δύο μεγάλους της κεντροαριστεράς, Φώφη και Σταύρος. Οι μέχρι χθες ιστορικοί αντίπαλοι συμφωνούν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαίτιος της καταστροφής. Τα τρία χρόνια ευθύνονται για τα σαράντα τρία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιπών δυνάμεων. Συνεταιράκια πλέον για να ξαναπάρουν την εξουσία. Δεκανίκια με όλη τη σημασία της λέξης.

 

  • Ελιτίστικο πνεύμα, υφολογικές υπερβολές,  κουλτούρα πόλωσης από στελέχη της αντιπολίτευσης στα βουλευτικά έδρανα. Στόχος η αλλαγή κυβερνητικής σελίδας. Το μόνο που ξεχνάνε ότι τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται από το λαό και όχι από κοινοβουλευτικές συμμαχίες και συμφωνίες σε βάρος ακόμη και των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Δυστυχώς ενώ οι άνθρωποι είναι εφήμεροι τα συμφέροντα τους είναι αιώνια.

 

  • Μια καινούργια Ελλάδα γεννιέται, μαζί με την έλευση του νέου χρόνου. Τερματίζεται η οκτάχρονη παρουσία των μνημονίων και οι Έλληνες θα δουν καλύτερες μέρες. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν το λαό με  διχαστικό λόγο και αχαλίνωτη αντιπαλότητα, ότι το αφήγημα της «καθαρής εξόδου», είναι αδύνατον. Θα τρίβουν τα μάτια τους, από τον Αύγουστο και μετά.

 

  • Πληθαίνουν οι «νεόγεροι» της πολιτικής, νεώτερα στελέχη που ακολουθούν προσωπικές ατζέντες και που βλέπουν το «τυρί» της δημοσιότητας, αλλά δεν βλέπουν τη φάκα, που δεν είναι άλλη από την εξαφάνιση τους από το πολιτικό στερέωμα. Δεν έχουν υπολογίσει σωστά τη γνωστή ρήση του πλέον έντιμου πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ «όποιο αρνί φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος». Δείτε πόσα στελέχη σήκωσαν άκριτα κεφάλι απέναντι στην κυβέρνηση, που βρίσκονται τώρα. Στα αζήτητα!

 

  • Δομικός ανασχηματισμός χρειάζεται και όχι «μερεμέτια»! Το άνοιγμα στην κοινωνία, θα πρέπει να γίνει με νέα πρόσωπα στο Υπουργικό Συμβούλιο, με περισσότερους κοινοβουλευτικούς υπουργούς και λιγότερους εξωκοινοβουλευτικούς. Ο κόσμος της αριστεράς θέλει δίπλα του τον σύντροφο, τον φίλο, τον βουλευτή του  και όχι περισπούδαστος καθηγητάδες υπουργούς που ξέρουν από θεωρίες της αριστεράς, αλλά δεν έχουν ζυμωθεί με αριστερούς πολίτες και τις ανάγκες τους. Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από «φωτεινά» μυαλά, αλλά πρακτικά μυαλά με ευαίσθητη ματιά στην καθημερινότητα των απλών πολιτών. Βουλευτές, υπουργοί της αριστεράς που η στρατηγική τους δεν θα είναι η γνωστή στρατηγική του καπιταλισμού «business as usual».