ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο 5

  • Οι πολίτες ζητούν συναίνεση, οι πολιτικοί την θέλουν; Πάνω από 75% των πολιτικών πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός διάλογος και συνεννόηση όλων των κομμάτων για να βγούμε από τα αδιέξοδα. Για να γίνει ξαστεριά! Το ερώτημα είναι αν αυτό καλύπτει και τις επιδιώξεις των πολιτικών. Αν το καταλαβαίνουν ή το προσωπικό συμφέρον πάνω απ’ όλα.

 

  • Αντί να φουσκώνουν, ξεφουσκώνουν τα εκλογικά πανιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια δημοσκόπηση κόπωση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που σιγά – σιγά ανακάμπτει, και η ψαλίδα κλείνει. Διαρροή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει και από τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής όπως λέγεται. Το βασικότερο όμως είναι ότι οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις έχουν πειστεί από το αφήγημα του Αλέξη για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και περιμένει τις καλύτερες μέρες. Ο νεοφιλελευθερισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα πρόσθετο εκλογικό κριτήριο των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

 

  • Όταν λέμε ότι τα συστημικά μέσα υπονομεύουν κάθε επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης, δεν το λέμε άκριτα. Πριν λίγες μέρες η ευρωπαϊκή έκδοση του περιοδικού POLITICO, σε ειδικό αφιέρωμα για τους πολιτικούς, αποθέωσε των Ευκλείδη Τσακαλώτο για την οικονομική πολιτική του και την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Είδατε κανένα έντυπο ή τηλεόραση να το αναφέρει;

 

  • Το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη για τη νέα χρονιά, εκτός από την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, να είναι «καθαρή» και η είσοδος στις αγορές, με ανεκτό κόστος δανεισμού ώστε η χώρα να αναχρηματοδοτεί τις ανάγκες της χωρίς το περιοριστικό πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης από θεσμούς και άλλα όργανα. Με επιτόκια να μην ξεπερνούν το 3,5% και όχι το 8% της εποχής Γκίκα Χαρδούβελη. Ίδωμεν.

 

  • Στην εισαγγελική παρέμβαση για την ταλαιπωρία των εκδρομέων των Χριστουγέννων στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, θα κληθεί να καταθέσει και ο Περιφερειάρχης για τα μέτρα που είχαν πάρει ή υπάρχει ασυλία; Φανταστείτε να ήταν περιοχή της Ρένας, τι ξεσηκωμός θα είχε γίνει…. Μόνο η εταιρία φταίει για την ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων οδηγών;