Τα συχνά λάθη των γυναικών στην «ευαίσθητη περιοχή»

Υπερβολική καθαριότητα της «ευαίσθητης περιοχής» με αντισηπτικά και νάιλον εσώρουχα προκαλούν προβλήματα

 

Σε ένα μεγάλο ποσοστό προβλημάτων στην «ευαίσθητη περιοχή» των γυναικών, τα οποία αφορούν σε αλλεργικές αντιδράσεις και διαταραχές στην κολπική χλωρίδα, που οφείλονται σε υπερβολική καθαριότητα με αντισηπτικά, αναφέρθηκαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού.

Ένα ακόμα συνηθισμένο λάθος των γυναικών αφορά στο ντύσιμο με συνθετικά υλικά, νάιλον εσώρουχα, καλσόν, ακατάλληλα ρούχα γυμναστικής κλπ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών εκδηλώνεται ένα σύνδρομο με χρόνιο και επίμονο άλγος στο αιδοίο που καθιστά βασανιστική τη ζωή της γυναίκας και αδύνατη τη σεξουαλική επαφή.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.