Το απλό τρικ για να καταλάβεις αν πίνεις αρκετό νερό

Πίνοντας νερό ενεργοποιούμε το μεταβολισμό, ενυδατώνουμε εσωτερικά τον οργανισμό και εξωτερικά την επιδερμίδα, βοηθάμε δηλαδή στην καλύτερη συνολική λειτουργία του οργανισμού.

 

Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, η ημερήσια κατανάλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό.

Για να καταλάβετε εάν καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα νερού, παρατηρήστε το χρώμα των ούρων σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν από την άλλη είναι σκούρα και έχουν έντονη μυρωδιά, χρειάζεται να αυξήσετε τη συχνότητα που γεμίζετε το ποτήρι σας.

Επίσης, άλλος ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα και το δείκτη του ενός χεριού, να τσιμπήσετε το δέρμα στο κάτω μέρος της άλλης σας παλάμης. Με αυτή τη μικρή, αλλά δυνατή κίνηση, το δέρμα «ασπρίζει».

Αν επιστρέψει άμεσα στο αρχικό του χρώμα, είστε επαρκώς ενυδατωμένη, αλλά αν παίρνει μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στην αρχική του κοκκινωπή απόχρωση, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε να πίνετε πολύ περισσότερο νερό.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ελαστικότητα του δέρματος και η ικανότητα του να επιστρέφει άμεσα στο αρχικό σχήμα και χρώμα, συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού.