Γιατί η Ελισάβετ δε θα πάει στο γάμο του Χάρι

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενδέχεται να μην παραβρεθεί στον γάμο του Χάρι για έναν σημαντικό λόγο που αφορά την μέλλουσα γυναίκα του.

Ο επικείμενος βασιλικός γάμος ήταν ένα από τα γεγονότα που μονοπώλησαν την επικαιρότητα την εβδομάδα που πέρασε. Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, δε θα έχει καμία σχέση με αυτόν του Γουίλιαμ και της Κέιτ, θα είναι πολύ πιο μικρός και λιγότερο λαμπερός. Μια πληροφορία που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ίσως η βασίλισσα Ελισάβετ να μην παραβρεθεί σε αυτόν.

Παρά το γεγονός ότι έδωσε ήδη την ευχή της στο ζευγάρι, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εμφανιστεί την τελετή. Έχει πολλούς τίτλους, ένας από τους πιο σημαντικούς είναι πως αυτή αποτελεί την κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας, μια θέση που της επιτρέπει να βλέπει τον γάμο αποκλειστικά και μόνο ως ένα ισόβιο δεσμό.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Μέγκαν Μαρκλ είναι διαζευγμένη, αφού έχει υπάρξει παντρεμένη με τον παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον και ο γάμος της με τον Χάρι θα είναι ο δεύτερος.

Θυμίζουμε επίσης, ότι η βασίλισσα δεν πήγε ούτε στον γάμο του διαζευγμένου Πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς το 2005.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει «δεν μπορώ να παραστώ, δεν νομίζω πως η θέση μου ως κεφαλή του Κράτους και της Εκκλησίας το επιτρέπει».