Το μυστικό των Γαλλίδων – Πώς διατηρούν το καλλίγραμμο σώμα τους

Ο Independent, ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα και αποκάλυψε ότι τα πάντα ξεκινούν από τη νοοτροπία που έχουν οι γυναίκες στη Γαλλία.

 

Το μυστικό τους είναι ότι αντιμετωπίζουν το φαγητό ως απόλαυση, αφιερώνοντας του χρόνο.

Μπορεί να νομίζεις ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί, αλλά όταν αφιερώνεις χρόνο στο γεύμα σου, είναι πιο πιθανό να αντισταθείς στα περιττά τσιμπολογήματα, τα οποία ευθύνονται για τις αχρείαστες θερμίδες.

Οι Γαλλίδες επιλέγουν γεύματα κυριώς σπιτικά και μικρές μερίδες. Λένε όχι σε παραγεμισμένα σάντουιτς, ενώ επιλέγουν να τα φτιάχνουν με τα χεράκια τους, ώστε να ελέγχουν και το παραμικρό υλικό που μπαίνει στις μπαγκέτες τους.

Ένα ακόμη απίστευτο δε, είναι ότι ενώ οι περισσότεροι ακολουθούν δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες, στη Γαλλία λένε συχνά “oui” στα ζυμαρικά και στο ψωμί.

Επιπλέον, συγκρατημένες είναι και στην κατανάλωση του κρασιού, ενώ δεν λένε όχι στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Για τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα προτιμούν το γιαούρτι.

Τέλος, για να είναι σίγουρες ότι δεν θα πάρουν βάρος, φροντίζουν να κινούνται όσο περισσότερο μπορούν, χωρίς ωστόσο να αφιερώνουν ιδιαίτερο χρόνο στο γυμναστήριο ή να επιλέγουν πολύ δυναμικά προγράμματα.

Γι’ αυτό πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες και αρχίστε να τρώτε ότι θέλετε, αλλά…με μέτρο.