Face Mapping – Αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας σου ανάλογα με το πού βγάζεις σπυράκια

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση “το σώμα μας μας μιλάει”.

Ένα πόνος, η απώλεια μαλλιών ή το σπάσιμο των νυχιών μαρτυρούν όσα συμβαίνουν στον οργανισμό σου, μέχρι και την έλλειψη βιταμινών, το στρες ακόμα και την κακή υγεία. Ποτέ όμως δεν φανταζόμασταν πόσο μπορούν να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους και πως ακόμα και η ακμή του προσώπου, μπορεί να φανερώσει πολλά περισσότερα εκτός από προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ελλειπή καθαρισμό, κακή διατροφή, ορμονικά ζητήματα ή λοιμώξεις . Μέχρι που ανακαλύψαμε το Face Mapping.

Πρόκειται για μια αρχαία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην διδασκαλία Ayuverda και την Κινέζικη Ιατρική, όπου αντιμετωπίζει το πρόσωπο σαν ένα άλλο χάρτη που οδηγεί στον εντοπισμό βαθύτερων, κρυμμένων θεμάτων σε άλλα μέρη του σώματος. Συνδέει την κάθε ατέλεια στο πρόσωπο με διαφορετικό όργανο και σημείο του σώματος, έτσι ώστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην διατροφή, τις συνήθειες και το τρόπο ζωής σας.

Σπυράκια και ακμή, λιπαρότητα και ατέλειες του δέρματος μεταφράζονται διαφορετικά ανάλογα το σημείο ακόμα και την ώρα που εμφανίζονται-εκδηλώνονται.

Οι ειδικοί της εναλλακτικής ιατρικής εξηγούν τα πάντα γύρω από την έννοια της χαρτογράφησης του προσώπου.

Η ιστορία του ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο, χιλιάδες χρόνια πριν όταν η ιατρική βασιζόταν κυρίως στην κλινική εμπειρία. Σύμφωνα με τους Κινέζους, κάθε όργανο έχει διαφορετικό χρώμα, θερμοκρασία και άλλα χαρακτηριστικά που εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα το συκώτι εκδηλώνεται στα μάτια και οι παθήσεις του επιφέρουν ακόμα και σήμερα κιτρίνισμα.

Πως λειτουργεί το Face Mapping

Το δέρμα στο πρόσωπο μας αντανακλά την υγεία μας, το σώμα αποτελείται από διαφορετικά συστήματα (λεμφικό, πεπτικό, νευρικό, κ.α) που όμως συνδέονται μεταξύ τους και το ένα μπορεί να επηρεάσει το άλλο. Το Face Mapping είναι ένας τρόπος να ελέγξεις τι συμβαίνει στο σώμα σου.

Κάθε ξεχωριστό σημείο του προσώπου σου που πάσχει από ένα δερματικό πρόβλημα μπορεί κάτι να σου πει για την διατροφή και τον τρόπο ζωής σου και έτσι να μπορέσεις να το λύσεις.

Τα σημεία

 Πάνω από τα φρύδια

Το σημείο πάνω από τα φρύδια συνδέεται με το συκώτι και την χολή. Αν η ακμή εκδηλώνεται εκεί αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταναλώνετε λιγότερο επεξεργασμένο ή πρόχειρο φαγητό για να μειώσετε το λίπος που προσλαμβάνετε.

Ανάμεσα στα φρύδια

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως θα πρέπει να μειώσετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα. Μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στην ζωή σας και προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στη μύτη

Η μύτη συνδέεται με τους πνεύμονες και την καρδιά. Περιορίστε τα πικάντικα τρόφιμα, το κρέας και το αλάτι. Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καρύδια που είναι πλούσια σε Ω3 και Ω6. Ακόμα ελέγξτε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα βιταμίνης Β, της οποίας η κατανάλωση βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Αριστερό μάγουλο

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, η αριστερή πλευρά του προσώπου και τα break outs εκεί, υποδηλώνουν πως το συκώτι σας είναι πιο ευάλωτο. Αν εμφανιστεί κάποιο σπυράκι σε αυτήν την πλευρά κατά την διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να μην κάνετε κάποια βαριά και επίπονη εργασία που θα το ταλαιπωρήσει.

Δεξί μάγουλο

Η δεξιά πλευρά συνδέεται με τους πνεύμονες. Αεροβική και ασκήσεις αναπνοής το πρωί είναι αυτά που χρειάζεστε για να ενισχύσετε τα πνευμόνια σας. Επίσης η περιοχή σχετίζεται με την ζάχαρη που καταναλώνετε. Αν η ακμή είναι έντονη στο σημείο μειώστε την ζάχαρη και τα junk food.

Γύρω από το στόμα

εδώ εκδηλώνεται το πεπτικό σύστημα. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε λιγότερα πικάντικα και τηγανητά φαγητά, ενώ καλό θα ήταν να επιλέγετε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά για την καθημερινή σας διατροφή.

Στο πηγούνι

Οι ορμόνες και το άγχος εκφράζονται σε αυτό το σημείο του προσώπου σας με σπυράκια και ακμή. Καταναλώστε αφεψήματα και ωμέγα-3, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για τα επίπεδα ορμονών.